Живописно насеље Мељак и још нека, "начичкана" на ободу престонице, већ 20 дана, "глуме" измишљено село Доњи Врцањ.

У то мало место, близу Крушевца, долази млада, модерна жена Деса, са мужем, парохом Миланом, што код мештана изазива опречне реакције.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TVINEMANIA.RS (@tvinemania)

 

Брачни и уметнички пар, Зоран Лисинац и Јелена Волф Лисинац, тако је осмислио нову серију "Попадија". Ова комедија, како објашњава продуцент Марко Лекић, пре свега, шаље поруку љубави. Снимање 15 епизода, у режији Слободанке Радун, трајаће до средине јула, на различитим локацијама у околини Београда, а серија већ на јесен стиже на Прву.

- Моја супруга је приликом прве посете мом селу Горњем Ступњу у Жупи, дошла на идеју о попадији која стиже из другачијег света и треба да се уклопи у нови амбијент. Све је почело као шала, али схватили смо да прича може да се развије. Потписали смо уговор са Првом 31. децембра и за 90 дана успели, уз тим писаца, да напишемо све епизоде - каже Зоран Лисинац (коредитељ и косценариста хит филма "Тома").

Сценарио потписују Маја Пелевић, Олга Димитријевић, Марија Цветковић, Дуња Петровић, као и дуо "Крушевац гето" (Никола Тришић и Никола Миленковић) који ће и дочарати ликове из серије.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

 

- Главни јунаци су се упознали у Београду на девојачкој вечери Десине другарице, јер су Десу депортовали из Америке.Милан је тада при крају студија теологије на Богословији.

Младог попа Милана игра Дејан Бућин, ког је домаћа публика већ видела у свештеничкој одори у "Нечистој крви".

- Интересантно је да ми је ово друго свештено лице заредом. Ово је хумористичка серија, а самим тим је улога изазовна. Нашао сам моменте са којима сам могао лако да се поистоветим, а остало ћете видети када "Попадија" крене да попује - уз осмех каже Дејан Бућин.

Поп и попадија заинтересоваће сељаке, посебно супругу бившег свештеника, који је због болести пензионисан. Бившу попадију Живану игра Горица Поповић, док остале становнике глуме Зинаида Дедакин, Александар Димитријевић, Радомир Николић, Сузана Лукић и други.

 

 

Серија "Попадија" је, по речима редитељке Слободанке Радун, чиста комедија, у којој се сусрећу различити светови и таленти.

- Комбинујемо познате глумце са онима који тек почињу и правимо забаван мозаик. Владику игра Гордан Кичић, попа Гаврила Денис Мурић, другог владику Војин Ћетковић, а Даница Максимовић игра Ненси, мајку главне јунакиње Десе.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".