Краљево је дало нашој култури много успешних и утицајних људи, а поред музичара и певача брзо се издвојио велики број глумаца. Само неки од најпопуларнијих су Марко Николић, Лидија Вукићевић, Небојша Дугалић и Александар Срећковић Кубура.

Фото: Јутјуб принтскрин/Log Off

 

 

Међу онима који су у свет филма закорачили дошавши из града на трима рекама био је и глумац Владан Холец, који је рођен у Краљеву 23. јануара 1947. године.

Прву улогу забележио је 1971. године, када је у серији "Чедомир Илић" играо Радојевог друга, а потом су уследиле улоге у италијанском филму "Мртви су живи", "Валтер брани Сарајево" и другима. Најпознатији је као Миле у култној серији "Отписани", где је врло врзо скренуо пажњу публике, а с посебним симпатијама су га гледале припаднице женског пола.

Иако је почела малтене вртоглаво, његова каријера трајала је, заправо, веома кратко - последња Владанова улога је она у филму "Судбине" 1978. године, партизанском остварењу чију режију потписује Предраг Голубовић.

Фото: Јутјуб принтскрин/Log Off

 

 

Следећи пут када се за глумца чуло било је тек 4. новембра 2004. године, када је преминуо у Лос Анђелесу, а до данас су последње деценије његовог живота остале обавијене велом мистерије.

Тако није познато када се и зашто тачно глумац нашао у Америци, а још једно питање на које нема одговора јесте због чега је на почетку каријере он потписиван као Владан Милашиновић, а од 1974. године као Владан Холец.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".