Оптужени терети да је 24. септембра прошле године , "с унапред створеном намером да их убије искористио поверење деце према њему као оцу и починио наведена кривична дела"

Непуних девет месеци од језивог злочина у загребачким Млиновима, када је у подстанарском стану убио своје троје деце ставивши им 30 таблета у топли какао који су попили, у Жупанијском суду у Загребу данас је почело суђење аустријском држављанину Харалду К. (57).

На предлог тужитељке да суђење буде затворено за јавност, а са чим су се сложили сви па и сам Харалд, петочлано судско веће је то и учинило. Суђење је затворено због заштите интереса покојне деце и њихове мајке, пише Јутарњи лист

Да подсетимо, реч је о ужасу који се догодио у ноћи са 24. на 25. септембар 2021. године када су четворогодишњи дечак и седмогодишњи близанци проводили уобичајено вече са оцем док је њихова мајка, бивша Харалдова партнерка, била на службеном путу и оцу своје деце је са пуним поверењем оставила малишане.

Тужилаштво је раније саопштило да се оптужени терети да је 24. септембра прошле године у стану у загребачком насељу Млинови, где је боравио са своје троје деце, од којих је двоје имало седам и једно четири године, "с унапред створеном намером да их убије искористио поверење деце према њему као оцу и починио наведена кривична дела".

Медицинским вештачењем утврђено је да је убица у тренутку почињења кривичног дела био урачунљив.

Уколико буде проглашен кривим прети му до 50 година робије.

Он је на суђењу дошао везаних руку и ногу, а са њим у судници је осим адвоката и преводилац за немачки језик.

(24седам)

БОНУС ВИДЕО

 

 
 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".