Из капеле док је трајало опело могли су се чути крици, плач, уз вапаје "Вујо чедо моје муко моја", капела је била мала за све оне коју су желели да изјаве саучешће породици преминулог пилота. На сахрани којој је присуствовало око 500 особа оржана су четри говора које је прочитала породица убијеног пре спуштања ковчега у раку.

- Витеже наш, Вујо првенцу наш, како ћемо ми даље без тебе, али чујте породицо Јоловић и сви пријатељи главу морате подићи и наставити поносно даље. Нико није очекивао да ћеш настрадати од кукавице, и кукавички су те убили! Оставио си иза себе мајку, оца, сестру и брата и ниси дочекао да напуниш својих 30 година - рекао је рођак окупљенима.

Свештеник који је потом говорио обратио се окупљенима са "тужни скупе" а затим се преломио плач новобежанијским гробљем.

- Сви смо били неизмерно срећни када си у септембру 1992. године родио и прославили смо твој долазак пушком у породичној кући у Шулама по старом српском обичају, а сада си страдао од пушке - рекао је између осталог и свештеник који је плакао и јецао сво време свог говора.

Такође, међу окупљеним масом могло се чути да су сви ван себе и да су неми од сазнања да је Вук убијен.

Фото: Принтскрин/Фејсбук

 

- Ужас! Кад смо видели слику и чули шта се догодило нисмо веровали, али сад кад смо видели ковчег схватили смо да је мртав - каже један старији човек док брише сузе и наводи да је дошао из Црне Горе одакле је родом породица Јоловић, док млађи младић каже да је убијени био одличан момак.

- Момак за пример, па видите колико је људи дошло да га испрате. Ужас, био је сјајан момак, а овако завршио.

Међу пријатељима који су се опростили од Јоловића је и репрезентативка одбојкашког тима Србије Јована Стевановић. Иначе, Милош М., брат Вука Јоловића који је убијен пред његовим очима у Јакову тврди да је осумњичени Ђура Н. убио младог пилота јер је он штитио дечака ког је кувар малтретирао и терао га да скаче у Саву, те све то снимао телефоном.

Подсетимо, у недељу око 20 часова, Ђура Н. запуцао је из калашњикова на пилота Вука Јоловића и смртно га ранио у стомак. Милош М. је брата одвезао до најближе здравствене установе, али је младић умро. Ђура Н. после пуцњаве сео је у кола и побегао. Злочин се, да подсетимо, догодио испред куће у којој Ђура Н. живи са породицом.

- Хтео си да летиш. Волео си облаке и небо, а сада анђеле наш летих ка њима - рекао је стриц младића који је прочитао један од говора и додао: - Поносни смо били на тебе, и увек ћемо бити Вујо наш! Има ко да те наследи и чува од заборава иако си отишао овако млад.

Курир.рс

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".