Фудбалска репрезентација Канаде је због финансијских спорова између фудбалског савеза и играча отказала све тренинге који су били планирани за овај викенд. 

Како јављају канадски медији, Канада је требало данас да игра пријатељску утакмицу против Панаме, али је питање хоће ли се та утакмица одиграти. 

 

 

Канадски репрезентативци, које као капитен предводи голман Црвене звезде Милан Борјан, одлучили су да бојкотују тренинге јер играчи већ неколико месеци чекају на нове уговоре и бонусе за пласман на Светско првенство.

Фото: МВ

 

- Мислим да је фер оно што играчи траже. Не желимо бити третирани другачије од екипа с којима се такмичимо. Желимо да нас поштују, а не да нас неко искоришћана - рекао је канадски репрезентативац Џонатан Осорио.

Око овог питања огласио се и канадски фудбалски савез који истиче да раде на томе да изједначе финансијску компензацију за све учеснике првенства света у Катару. 

Наиме, савез је предложио да играчи добију 10 посто од 10 милиона долара колико су Канађани добили за пласман у Катар. Међутим, играчи сматрају да је ова цифра премала и траже 40 посто новца од премије која би била подељена између 33 фудбалера.

Такође, играчи су незадовољни и бројем улазница за породице за утакмице на Светском првенству. Првобитно, савез им је осигурао само по две карте и фудбалери траже да се ова цифра повећа.

Подсетимо, Канада је након 36 година остварила пласман на Светско првенство и важе за потенцијално најпријатније изненађење на првенству. 

У Катару ће играти у групи Ф, заједно са Хрватском, Белгијом и Мароком. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Роберт Левандовски - пољска хаубица

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".