Аргентинац је окачио копачке о клин након што је његов очух Сегундо Раимундо преминуо од ковида у фебруару прошле године. Тевез је последњи пут носио дрес Боке.

Покојни Раимундо постао је Карлосов старатељ након смрти његовог биолошког оца. Одлазак Раимунда тешко је пао Тевезу, који је чин пензионисања потврдио у изјави.

- Повукао сам се, то је потврђено. Нудили су ми много ствари, укључујући и огроман новац из Сједињених Држава, али то је то, дао сам све. Играње прошле године је било веома тешко, нисам видео лице на трибинама које ме је носило све ове године. Завршавам каријеру јер сам изгубио свог обожаваоца број један.

Током двадесетогодишње играчке каријере Тевез је носио дресове седам тимова. За своју Боку играо је у три наврата. У плаво-златној опреми је почео и завршио професионалну каријеру.

Поред клуба из Буенос Ајреса наступао је за Коринтијанс, Вест Хем, Манчестер јунајтед, Манчестер Сити, Јувентус и Шангај.

Највећи клупски успех постигао је са "ђаволима" са којима је освојио Лигу шампиона 2008. године.

За репрезентацију Аргентине одиграо је 76 утакмица и постигао 13 голова. Са "гаучосима" је освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Атини 2004.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".