Fudbalska reprezentacija Kanade je zbog finansijskih sporova između fudbalskog saveza i igrača otkazala sve treninge koji su bili planirani za ovaj vikend. 

Kako javljaju kanadski mediji, Kanada je trebalo danas da igra prijateljsku utakmicu protiv Paname, ali je pitanje hoće li se ta utakmica odigrati. 

 

 

Kanadski reprezentativci, koje kao kapiten predvodi golman Crvene zvezde Milan Borjan, odlučili su da bojkotuju treninge jer igrači već nekoliko meseci čekaju na nove ugovore i bonuse za plasman na Svetsko prvenstvo.

Foto: MV

 

- Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od ekipa s kojima se takmičimo. Želimo da nas poštuju, a ne da nas neko iskorišćana - rekao je kanadski reprezentativac DŽonatan Osorio.

Oko ovog pitanja oglasio se i kanadski fudbalski savez koji ističe da rade na tome da izjednače finansijsku kompenzaciju za sve učesnike prvenstva sveta u Kataru. 

Naime, savez je predložio da igrači dobiju 10 posto od 10 miliona dolara koliko su Kanađani dobili za plasman u Katar. Međutim, igrači smatraju da je ova cifra premala i traže 40 posto novca od premije koja bi bila podeljena između 33 fudbalera.

Takođe, igrači su nezadovoljni i brojem ulaznica za porodice za utakmice na Svetskom prvenstvu. Prvobitno, savez im je osigurao samo po dve karte i fudbaleri traže da se ova cifra poveća.

Podsetimo, Kanada je nakon 36 godina ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo i važe za potencijalno najprijatnije iznenađenje na prvenstvu. 

U Kataru će igrati u grupi F, zajedno sa Hrvatskom, Belgijom i Marokom. 

BONUS GALERIJA: Robert Levandovski - poljska haubica

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".