Глумац Горан Шушљик више од две деценије ужива у љубавном и, потом, породичном складу с пијанисткињом Ирином Дечермић, с којом има двојицу синова.

Све је почело по завршетку бомбардовања 1999. године, када је глумац у Црној Гори упознао жену свог живота. Ирина, ћерка глумца Стојана Цолета Дечермића и професорке Убавке Јовановић, дошла је да посети своје родитеље на мору и остало је историја.

- Убавка је посредно уплетена у ту причу. Знала сам за Горана јер сам се интезивно дружила са Јагошем Марковићем, када год сам долазила у Београд - истакла је она и присетила да је једном приликом пре тога гледала Шушљикову представу с бившим супругом Жан-Марком Баром.

Фото: РТС принтскрин

 

 

- И Жан-Марк ишао је са мном у позориште и гледали смо га. Те 2000. године кренула сам да проведем са породицом недељу дан на мору, у Росама, где моја мама воли да летује. Врло ми важно да једном годишње имамо тај морски заједнички тренутак. Дошла сам на Росе и Горан је већ био у том стану који смо изнајмљивали јер је у међувремену остао без собе, а Росе су биле пребукиране. Пошто се дружио са мојом мамом, имали су разне приче од Киша до Југословенског драмског позоришта, ноћима су седели и причали и она га је примила у празну собу која је чекала мене. Тако смо Горан и ја тих недељу дана, колико сам имала слободно, провели у истој кући и десила се љубав. Изгледа да је Убавка припремила терен - рекла је у интервјуу за "Елле" својевремено пијанисткиња.

Неколико месеци касније, глумац је отпутовао у Боцвану, а наводно чим је стигао, схватио је да му недостаје Ирина, па је купио повратну карту за Београд - али преко Париза, како би видео лепу пијанисткињу, будући да је она живела на релацији Лондон‒Париз.

Ирина је, иначе, пре тога била у седамнаестогодишњој љубави с француско-америчким глумцем и режисером Жан-Марком Баром, с којим је остала у пријатељским односима и с којим су Горан Шушљик и она сарађивали на представи "Кројцерова соната", која се играла у Мадленијануму.

 

 

- Признајем да може да делује неуобичајено. Али то је само због граница које сами себи задајемо. Као становник модерног друштва, ви имате права на лични избор, имате права да наставите да волите неког иако више нисте у контексту мужа и жене, и имате права да пренесете своју љубав према бившем супружнику на садашњег. То је био једини пут да останемо здраве главе и здравог срца. Сигурна сам да су и Жан-Марк и Горан сада богатији за још једно пријатељство. Живимо овај један једини живот, и зашто да га учинимо мање радосним, или више болним, због неких правила? Као што је Дебиси рекао - уметник је тај који задаје правила, не намећу се правила уметнику. Па тако и у самом животу - рекла је у разговору за Време пре неколико година.

Иако је становала у двема светским метрополама, она је одлучила да из корена промени свој живот и оставила све како би с Гораном наставила љубав у Београду.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Пар је заједно добио двоје деце - синове Душана и Ђорђа. Како је Ирина испричала у једном интервјуу, Душан је дошао на свет два и по месеца раније, због чега му је оштећен слух.

- Ђорђе је изразито друштвен. Довољно је да се једном са неким види и поигра, већ следећи пут спреман је да оде у госте код њега, чак да преспава. Отворен је, не крије емоције, док је Душан сушта супротност. Али, такав је због проблема са слухом, јер до годину и пет месеци није ништа чуо. Рођен је са шест и по месеци. Као последица свега оштећен му је слух - испричала је пре неколико година.

- Сад уз помоћ апарата чује и може да прича. Њега нико не интересује, довољни смо му ми. Воли и своју дадиљу, везан је за њу, виђа је свакодневно па је то и нормално. У почетку му се није ишло у вртић, сад је другачије. На тесту који су радили у обданишту показао је натпросечну интелигенцију. Последњих месеци примећујемо велику промену, сигурнији је у говору.

(Glossy)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".