Легендарни глумац Предраг Мики Манојловић у новом филму "Ланчана реакција" Драгана Бјелогрлића оживеће лик академика Павла Савића (1909-1994), који је створио "Винчу". Велики уметник биће и кум оводишњег Фестивала француског филма, а гледаћемо га од јесени у остварењу "Траг дивљачи" Ненада Павловића. На дружење с медијима открио је како се припрема за снимање и говори о везама између српске и француске културе.

- Павле Савић је био човек испред свог времена, одбио је да учествује у пројекту "Атомска бомба", јер је увидео на време све његове слабости. С тим у вези, нимало ме не оптерећује што играм стварну личност, напротив, већи ми је изазов - рекао је Манојловић о својој улози српског хемичара и физичара.

Бјелогрлић је испричао да се у филму откривају тајне које се нису знале, а Мики каже како је његова генерација знала за те "тајне" и веровали у њих иако се потом говорило како нису биле истините.

Фото: М. Лабудовић

 

 

- Ја памтим то време, био сам клинац, ишао сам у школу, када се причало да Тито прави атомску бомбу. Ми смо у то веровали, а онда је то нестало, као није истина, а у ствари је била истина. У том периоду нисмо знали шта се догађало, али прича је постојала чак у основној школи. То је било време великих снегова, можда је било тако зато што сам ја био мали, а снег велики. Било је санкања, ишло се у школу пешке, били смо дисциплиновани, писао сам левом руком до трећег разреда основне школе, а онда ме учитељ Корошец видео да пишем левом руком и рекао да пређем на десну. Ја данас пишем и левом и десном, али рукопис ми је катастрофа лош - истакао је глумац и осврнуо се на свој однос са Бјелогрлићем и на то да ли је тешко договорити се с њим:

- Не, зашто би нам било тешко. Филм је сложена ствар, то је процес. То је ствар међуљудских односа и онога што се дешава међу људима, простора, партнера и теме.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Видите слике са снимања серије "Горе-доле"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".