Познат нам је по великим филмским и позоришним ролама, али остаће упамћен што је изговорио и прву псовку на домаћем филму.

Славни глумац је познат по сјајној улози мајора Курсуле у свима познатом филму "Марш на Дрину".

- По сценарију је требало и ја да одем на коњу са Гаврићем, али ја сам волео да оставим Курсулу тамо на Церу. То је некако лепше, јер сам волео тог Курсулу, ту улогу, ту личност. Лепо написана личност, лепо постављена. И убеђивао сам Жику Митровића (редитеља) да треба да погинем, а Жика се није сложио са тим. Пошто је екипа била компактна, сви су били сјајни тамо, а био је Душко Пирос (Живковић) са којима сам био велики пријатељ, он је пиротехнику правио, па сам Душка анимирао да ту упали две-три гранате - испричао је својевремено Тадић и додао:

- Нашао сам један корен тамо и господина Милорада Марковића, он је снимао, замолио да ли он хоће? Он је рекао да хоће. Био му је асистент Божа Милетић и он је хтео да дође. И ми смо то снимили кад се завршило снимање. Жика је то чуо и љутио се… Ми смо само у једном кадру то снимили. Договорили смо се, ставио камеру господин Марковић, и ја треба да утрчим, Душко Пирос да опали иза мојих леђа ту гранату, он ме удари по леђима, ја да се наслоним на једну грану, дођем на тај корен да седнем и погледам у Дрину. Међутим, мени се копоран од оне гранате упали и почне нешто да ме пече по леђима. Ја се окренем тамо погледам и кажем: "Дрино, ј... ти" и спустим главу као да сам мртав. И кажем њима: "Гасите! Гасите!“ Каже: "Чекај још мало да траје кадар" (смех) Они ме онда оборе и угасе ми онај копоран позади. Није ми ништа било. Међутим, дође преглед материјала и на прегледу био је уметнички директор Радош Новаковић гледао то заједно са Жиком.


- Ја нисам био него су ми причали. И одједанпут је тај кадар био, али то се немо снимало, ми смо насинхронизовали, и Радош пита Жику: "Шта ово Љуба каже?" "То су они сами тамо нешто мували, не знам ко је подвалио то… без везе је то". "Па шта каже Љуба у том кадру?" "Па каже: ‘Дрино, ј... те’. Како то може да каже?" То је прва псовка, то није могло да се појми да неко опсује. Радош скочи па каже: "Жико то је крај филма! Па то је супер!"… и тако су они умонтирали и тако буде крај филма - завршио је славни глумац своје излагање о култном филму.

ВЕЛИКА ГАЛЕРИЈА: Снежана Савић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".