Европска унија је данас званично усвојила шести пакет санкција Русији због ратних дешавања у Украјини, а на њима се нашла и једна Српкиња. 

Наиме, најбогатијој Српкињи Александри Сандри Мељниченко уведене су санкције Европске уније.

ЕУ одлучила на овакав потез због њеног мужа, руског милијардера Андреја Мељниченка. 

Како се наводи у Службеном листу ЕУ, Александра Мељниченко супруга Андреја Мељнинченка, користи његово богатство и заједно са њим има у власништу два пентхауса вредна више од 30 милиона долара. 

Фото: Принтскрин/eur-lex.europa.eu

 

Подсетимо, Мељниченко је у марту санкционисан од стране ЕУ због наводне блискости са Кремљем. Тада је он одлучио да, како би сачувао своје богатство, своје две велике компаније препише на име своје супруге. 

На овај начин, она је постала милијардерка и нашла на листи најбогатијих жена на свету. Она је уједно постала и најмлађа међу десет најимућнијих жена света, заузевши осмо место на Форбсовој листи.

Управо због ових компанија је Сандра на удару санкција. Како пише у Службеном листу ЕУ, она је повезана с водећим пословним човеком укљученим у водеће секторе који осигуравају знатан извор прихода Влади Руске Федерације, која је одговорна за припајање Крима и дестабилизацију Украјине.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".