Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар, рекао је да се нада да ће се Србија придружити осталим државама Западног Балкана и увести санкције Русији након формирања нове Владе у Београду, јавио је Глас Америке.

- Скоро све државе Западног Балкана су се усагласиле на начин да учине да Русија плати цену за то (инвазију) кроз санкције, кроз подршку Украјини и њеном народу. Надам се да ће се Србија придружити тој групи и да ће се ускладити са санкцијама када формира Владу - рекао је Ескобар у онлајн обраћању у понедељак на Самиту демократије Југоисточне Европе, који је одржан у Будви.

Он је на скупу коме су присуствовали званичници САД, ЕУ, Велике Британије и држава Западног Балкана, рекао да је Србија једина земља региона која није увела санкције Русији

Фото: US Embassy

 

 

Амерички изасланик поздравио је то што су и ЕУ и НАТО поново потврдили "политику отворених врата".

- Мислим да је важно што је ЕУ поново потврдила своју политику отворених врата. И та политика се не односи само на Украјину и друге државе под ризиком, већ нас такође подсећа да је још шест земаља у реду прије Украјине - истакао је Ескобар.

Он је указао да су државе Западног Балкана оствариле "огроман напредак" и "импресивне реформе" и изразио наду да ће Европа реализовати у пракси оно што говори данас када су у питању евроинтеграције Западног Балкана.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".