Председник Русије Владимир Путин, као ни други политичари земље, немају рачуне, имовину или друге значајне интересе у иностранству, изјавио је данас заменик председника Савета за безбедност Дмитриј Медведев.

- Председник, политички и војни врх земље немају. То је очигледно - навео је он.

Фото: Профимедиа

 

 

- И творци западних санкција то признају. Нико од нас нема страну имовину, рачуне или значајне интересе у иностранству. Не идемо тамо да се одмарамо или да радимо - написао је Медведев на Телеграму, преноси агенција ТАСС.

Говорећи о западним санкцијама Москви, Медведев се запитао "кога су, уосталом, њихови аутори хтели да казне".

Како је рекао, западне санкције су посебно усмерене на Русе, те да су одлуке засноване управо на мржњи према Русима.

- Против кога је све ово? Одвратан закључак се намеће - ове санкције су усмерене управо против руског народа. Овај закључак је обесхрабрујући, али, нажалост, то је тачно. Све нас мрзе! Ове одлуке су засноване на мржњи према Русији - према Русима, према свим њеним становницима - оценио је Медведев.

Фото: АП/Government Pool

 

 

Подсетимо, Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".