Evropska unija je danas zvanično usvojila šesti paket sankcija Rusiji zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, a na njima se našla i jedna Srpkinja. 

Naime, najbogatijoj Srpkinji Aleksandri Sandri Meljničenko uvedene su sankcije Evropske unije.

EU odlučila na ovakav potez zbog njenog muža, ruskog milijardera Andreja Meljničenka. 

Kako se navodi u Službenom listu EU, Aleksandra Meljničenko supruga Andreja Meljninčenka, koristi njegovo bogatstvo i zajedno sa njim ima u vlasništu dva penthausa vredna više od 30 miliona dolara. 

Foto: Printskrin/eur-lex.europa.eu

 

Podsetimo, Meljničenko je u martu sankcionisan od strane EU zbog navodne bliskosti sa Kremljem. Tada je on odlučio da, kako bi sačuvao svoje bogatstvo, svoje dve velike kompanije prepiše na ime svoje supruge. 

Na ovaj način, ona je postala milijarderka i našla na listi najbogatijih žena na svetu. Ona je ujedno postala i najmlađa među deset najimućnijih žena sveta, zauzevši osmo mesto na Forbsovoj listi.

Upravo zbog ovih kompanija je Sandra na udaru sankcija. Kako piše u Službenom listu EU, ona je povezana s vodećim poslovnim čovekom uključenim u vodeće sektore koji osiguravaju znatan izvor prihoda Vladi Ruske Federacije, koja je odgovorna za pripajanje Krima i destabilizaciju Ukrajine.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".