Помно се испратио њен долазак у Бакингемску палату, а онда је краљица Елизабета II убрзо иступила на балкон одакле је посматрала церемонију уприличену у њену част.

На Елизабети II видимо одевну комбинацију нежних тонова, у каквој је позирала и на слављеничкој фотографији коју је Бакингемска палата јуче објавила у част великог јубилеја.

Стил краљице Елизабете II увек је пажљиво осмишљен, а данашње издање у потпуности надмашује сва њена претходна издања са свечаних догађаја - и наравно, због самог повода има далеко већи значај.

Истичемо да краљица дана изгледа изузетно гламурозно и софистицирано данас, а треба поменути да она најчешће носи одећу јарких боја, а како би, према појединим тумачењима, додатно скренула пажњу на своје јавне наступе. На овај посебан дан она носи одевну комбинацију смерних, неутралних тонова. Дискретно, а упадљиво на најбољи могући начин.

Са краљицом је на балкону био војвода од Кента принц Едвард (86), краљичин први рођак по оцу краљу Џорџу VI а занимљиво је да је мајка војводе принцеза Марина од Грчке и Данске, веома блиска рођака супруга Елизабете II принца Филипа, који је преминуо у априлу прошле године.

Краљици су се касније придружили остали чланови породице, они који обављају службене дужности.

На данашњој свечаности било је и славних музичких гостију попут Рода Стјуарта који је са породицом позирао испред капија Бакингемске палате.

Славље у част Платинастог јубилеја трајаће до недеље, петог јуна.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Војна парада у Лондону у част јубилеја краљице Елизабете

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".