Двојица мушкараца истрчали су иза баријера на булевару Мол, који води до Бакингемске палате, и легли испред оркестра, показују телевизијски снимци.

Полиција је одвукла двојицу мушкараца од којих је један носио златну круну на глави, наводи Ројтерс.

Фото: Профимедиа

 

Краљица Елизабета (96) захвалила је свима који ће учествовати у четвородневној прослави њеног платинастог јубилеја која ће укључивати низ свечаности поводом 70 година на британском трону.

 

 

Четвородневне прославе у част 70. годишњице владавине британске краљице Елизабете Друге почеле су данас приказом британских војних традиција, са призорима из времена када су се борбе водиле коњима и топовима, па до модерног доба млазних авиона.


Милиони људи широм Британије и света данас би требало да се придруже прослави 96-годишњакиње која влада дуже од било којег претходника, објавила је британска влада.

Фото: Танјуг

 

- Захваљујем свима који су учествовали у окупљању заједница, породица, суседа и пријатеља како би обележили мој платинасти јубилеј, у Уједињеном Краљевству и Комонвелту - саопштила је Елизабета.

Славље је почело војном парадом у центру Лондона, а Елизабета ће око 1.500 војника поздравити с балкона Бакингемске палате.

У част краљице у Лондону и широм Британије војска ће извести почасни плотун, наводи Ројтерс.

Фото: Профимедиа

 

Петнаест авиона „Тајфун“ поставило се у формацију којом су "исписали" број 70 како би обележили Краљичин платинасти јубилеј.

Фото: Профимедиа

 

Данас се уз почетак јубилеја, обележава и 69. годишњица крунисања Елизабете, која је постала краљица након смрти свог оца Џорџа VI у фебруару 1952. године.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Војна парада у Лондону у част јубилеја краљице Елизабете

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".