Прослава јубилеја краљице Елизабете почиње данас и трајаће до недеље, а свакодневно ће се организовати различите врсте прослава.

Један од догађаја биће и окупљање на балкону Бакингемске палате, па се постављало питање да ли ће се појавити и Меган и Хари и да ли ће уопште доћи у Британију.

Фото: Richard Pohle / Pool via AP

 

Касно синоћ добили смо одговор на то питање, Меган и Хари слетели су на аеродром након чега су се упутилу у резиденцију у којој су некада живели.

Ипак они неће махати са балкона, а ово је разлог:

Краљица Елизабета је прошлог месеца објавила да ће се на балкону Бакингемске палате појавити само запослени чланови краљевске породице.

Фото: Танјуг

 

Пар ће у четвртак гледати параду гарде коња из канцеларије генерал-мајора, која гледа на параду, заједно са другим унуцима краљице Елизабете који не учествују у поворци кочија или појављивању на балкону, попут принцезе Беатрис и принцезе Еугение, рекао је портпарол пара за Peopple.

Меган и принц Хари прву пут су стигли са сином Арчијем и ћерком Лилибет у Велику Британију, након што су се пре две године одрекли својих краљевских дужности.

Како наводе британски медији, сусрет Харија и краљевске породице био је пун тензије и нервозе иако су се сви трудили да буду љубазни једни према другима.

Ипак оно што је највише разочарало Харијa је одлука коју је краљица донела. Наиме, иако је Хари покренуо поступак против британског Министарства унутрашњих послова јер му је одузета стална полицијска заштита након што се одрекао повластица краљевског живота, он је поставио услов овог пута.

Или ће имати потпуну заштиту или неће ни доћи на прославу јубилеја.

Краљица је то одобрила, па ће га тако на сви службеним краљевским догађајима пратити наоружани полицајци, док то неће важити док обавља приватне дужности, одлазак у ресторан, шопинг или шетњу.

То је Харију саопштено тек кад је слетео, па више није било места за предомишљање. Иако изнервиран, морао је да пристане на краљичине услове.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Војна парада у Лондону у част јубилеја краљице Елизабете

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".