Представа је духовита, која се бави изузетно битним животним стварима. Брстина ће имати задатак да одигра улогу оца који  мора да сагради кућу и изведе свог сина студента на прави животни пут. И на крају да посади дрво. 

Фото: Алекса Станковић

 

- Кад сам преводио текст, схватио сам да нема боље поделе за овај комад од Бранимира Брстине. Игра човека својих година, васпитаног у комунизму, и има децу која су припадници генерације миленијалаца. Житковски, кад је ово писао, као да је видео нашег Брстину - објашњава преводилац и управник Атељеа 212 Новица Антић.

Редитељ је Павле Терзић, драматургиња Јелена Мијовић, костимографкиња Драгица Лаушевић, сценограф Милош Тодоровић, композитор Божидар Подунавац, а организатори Јелена Фатић и Бошко Радоњић.

- Поред Брстине, млади глумци Марко Павловић, Стојша Ољачић и Никола Штрбац наћи ће се први пут на сцени Атељеа 212. И редитељу је ово прва режија. У традицији Атељеа је било да наши прваци играју с младим глумцима. Можда ће неко од њих за 30 година играти с неким новим клинцима. Треба помешати генерације - сапопштава управник Новица Антић.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".