Predstava je duhovita, koja se bavi izuzetno bitnim životnim stvarima. Brstina će imati zadatak da odigra ulogu oca koji  mora da sagradi kuću i izvede svog sina studenta na pravi životni put. I na kraju da posadi drvo. 

Foto: Aleksa Stanković

 

- Kad sam prevodio tekst, shvatio sam da nema bolje podele za ovaj komad od Branimira Brstine. Igra čoveka svojih godina, vaspitanog u komunizmu, i ima decu koja su pripadnici generacije milenijalaca. Žitkovski, kad je ovo pisao, kao da je video našeg Brstinu - objašnjava prevodilac i upravnik Ateljea 212 Novica Antić.

Reditelj je Pavle Terzić, dramaturginja Jelena Mijović, kostimografkinja Dragica Laušević, scenograf Miloš Todorović, kompozitor Božidar Podunavac, a organizatori Jelena Fatić i Boško Radonjić.

- Pored Brstine, mladi glumci Marko Pavlović, Stojša Oljačić i Nikola Štrbac naći će se prvi put na sceni Ateljea 212. I reditelju je ovo prva režija. U tradiciji Ateljea je bilo da naši prvaci igraju s mladim glumcima. Možda će neko od njih za 30 godina igrati s nekim novim klincima. Treba pomešati generacije - sapopštava upravnik Novica Antić.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".