Председник Србије Александар Вучић положио је заклетву у Народној скупштини чиме је званично почети његов други председнички мандат.

Вучић се обратио након полагања заклетве.

- Не постоји већа част и обавеза од оне које ти даје да водиш своју земљу. Све то и обавезу, и дужност и част и понос добио сам од грађана на изборима. Желим да будем председник свих и за све, први по обавезама и последњи по привилегијама. Да радим више и не тражим ништа за себе, али тражим све за Србију - рекао је Вучић.

Фото: З. Јовановић

 

- Приоритети мог другог мандата гласе: Мир, стабилност, независност у одлучивању, слобода, сигурност, здравље, Европа, рад, рад и рад. Србија је производ наших мисли, снова и дела, наш идеал, наш циљ, свест, знање о томе где смо.

Председник је истакао да се радује скором формирању новог парламента и да очекује да ће се то догодити до краја јула.

 

 

- Не желим да одговарам на бесмислене тврдње да сам бирао пред којим ћу парламентом да полажем заклетву. Шта год учинио, никада неће бити довољно добро или довољно лоше. Формирање нове Владе је од пресудног значаја. Очекујем да нова Влада буде формирана до краја јула месеца. Уверен сам да ће прихватити неке од мојих савета и молби. Да укључимо што је могуће више припадника не само српског, него да у Влади буду и Мађари и Хрвати и Роми и представници свих националности које желе добро овој земљи - рекао је Вучић.

- Од нове Владе очекујем прво наш европски пут, када говоримо о Европи она нам је постала обавезни део успутног помињања али и нешто што најлакше можемо да критикујемо, нападамо али да опет размишљамо колико ћемо помоћи да тражимо - закључује Вучић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Александар Вучић - полагање председничке заклетве

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".