Њен син се током одрастања определио за сликарство као професију, а својевремено је био у центру скандала када је добио отказ од Министарства културе због шамарања тадашње заменице директора Музеја историје Србије Лидије Богдановић.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal

 

 

Наиме, Мане је 2013. током једног конкурса имао инцидент са чланицом комсије за доделу средстава на конкурсу за савремене визуелне уметности. Он је желео да се увери да ли су његови фаворити добили средства од Министарства, али како није добио информације, Шакић је тада наводно покушао шамарима да "опомене" чланицу комисије због чега је у Министарство културе долазила и полиција. Мане је у медијима касније демантовао шамарање.

Свађа са Мартом Савић

Годину дана пре тога, Мане се у емисији "Граница" посвађао са певачицом Мартом Савић. Сликар је покушавао да објасни да он није обичан човек као сви ти људи који су том приликом били у публици, а Марти је засметало што се издиже изнад свега. Марта је тада тврдила да је "Човек, човек", а он да не припада том обичном миљеу.

Мане се уметношћу прво бавио у Србији, потом се преселио у Шпанију, а сада ради и живи у Америци. У свакодневном је контакту са својом мајком, легендарном глумицом Оливером Катарином.

Док је био у Београду, Мане је кратко живео са својом славном мајком и том приликом она је изјавила:

- Мане је дуго живео сам, сада му је непојмљиво да живи са мајком. Тешко му то пада. Тешко пада и мени иако ми је задовољство да удовољавам сину, као свакој мајци, да му кувам, спремам… Мада се обожавамо, заједнички живот је катастрофа! У ствари, ја свој стан никада нисам ми имала! Никад ми то материјално ни било толико битно. Стан је имао мој супруг, наследио га је мој син - објаснила је Оливера Катарина, преноси "Пулс".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".