Ова девојчица је за Си-Ен-Ен говорила о свом ужасном искуству у учионици у којој се догодила масовна пуцњава у којој су убијени њени другови и другарице из разреда. Поред њих, убијене су и њене две наставнице Ева Миралес и Ирма Гарсија.

 

 

Како је Миа навела, настава је за тај дан била готова када су наставници сазнали да се у згради дешава пуцњава, рекла је Миа.

Једна од наставница је отишла да закључа врата, али то је учињено касно јер је убица већ био тамо. Тада је запуцао кроз прозор у врата. 

Како Миа каже, све се издешавало јако брзо. Наставница је ушла у учионицу, а нападач је пошао за њом. 

Потом је ушао у учионицу, погледао једну од наставница у очи и изговорио: "Лаку ноћ". Након тога је запуцао и прво усмртио ту наставницу, а потом и другу, као и многе ученике школе. 

Миа се присећа како су меци летели поред ње и наводи да су јој крхотине погодиле раме и главу. Девојчица је касније збринута у болници и пуштена је са ранама. Како наводи, од стреса јој коса сада опада у печатима. 

Након што је пуцао у њеној учионици, напад је ушао у суседну где је такође отворио ватру. 

Након што су пуцњи престали, Миа каже да је убица пустио гласну, тужну музику. 

Она и њена другарица су некако успеле да дођу до телефона њихове убијене учитељице и позвале су Хитну помоћ. Како наводи, диспечеру је рекла: "Молим вас, дођите, у невољи смо". 

Намазала се крвљу из страха

Како истиче, постојао је страх од повратка убице па је умочила руке у крв другарице коју је метак погодио и намазала се крвљу како би се правила да је мртва. 

Тада, по њеним речима, полиција још није стигла на лице места. 

Након неког времена, чула је да полиција чека испред школе, а за Си-Ен-Ен је кроз плач рекла да не разуме зашто нису ушли и спасили их. 

Миина мајка истакла је да је њена ћерка и даље у стању шока и да не може да спава. 

Подсетимо, у среду је осамнаестогодишњи Салвадор Рамос у основној школи у Тексасу убио 19 ученика и две учитељице, а потом је полиција убила њега. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".