Ova devojčica je za Si-En-En govorila o svom užasnom iskustvu u učionici u kojoj se dogodila masovna pucnjava u kojoj su ubijeni njeni drugovi i drugarice iz razreda. Pored njih, ubijene su i njene dve nastavnice Eva Mirales i Irma Garsija.

 

 

Kako je Mia navela, nastava je za taj dan bila gotova kada su nastavnici saznali da se u zgradi dešava pucnjava, rekla je Mia.

Jedna od nastavnica je otišla da zaključa vrata, ali to je učinjeno kasno jer je ubica već bio tamo. Tada je zapucao kroz prozor u vrata. 

Kako Mia kaže, sve se izdešavalo jako brzo. Nastavnica je ušla u učionicu, a napadač je pošao za njom. 

Potom je ušao u učionicu, pogledao jednu od nastavnica u oči i izgovorio: "Laku noć". Nakon toga je zapucao i prvo usmrtio tu nastavnicu, a potom i drugu, kao i mnoge učenike škole. 

Mia se priseća kako su meci leteli pored nje i navodi da su joj krhotine pogodile rame i glavu. Devojčica je kasnije zbrinuta u bolnici i puštena je sa ranama. Kako navodi, od stresa joj kosa sada opada u pečatima. 

Nakon što je pucao u njenoj učionici, napad je ušao u susednu gde je takođe otvorio vatru. 

Nakon što su pucnji prestali, Mia kaže da je ubica pustio glasnu, tužnu muziku. 

Ona i njena drugarica su nekako uspele da dođu do telefona njihove ubijene učiteljice i pozvale su Hitnu pomoć. Kako navodi, dispečeru je rekla: "Molim vas, dođite, u nevolji smo". 

Namazala se krvlju iz straha

Kako ističe, postojao je strah od povratka ubice pa je umočila ruke u krv drugarice koju je metak pogodio i namazala se krvlju kako bi se pravila da je mrtva. 

Tada, po njenim rečima, policija još nije stigla na lice mesta. 

Nakon nekog vremena, čula je da policija čeka ispred škole, a za Si-En-En je kroz plač rekla da ne razume zašto nisu ušli i spasili ih. 

Miina majka istakla je da je njena ćerka i dalje u stanju šoka i da ne može da spava. 

Podsetimo, u sredu je osamnaestogodišnji Salvador Ramos u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 učenika i dve učiteljice, a potom je policija ubila njega. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".