- Јавна је тајна да је Зукорлић био у вези и с Белкисом. То је цео Нови Пазар знао. Међутим, по граду се одавно причало и да ју је тајно оженио, помињало се и да је то можда урадио у Истанбулу, те да је она заправо била његова трећа жена по шеријату. А мало пошто је Зукорлић умро, Белкиса се појавила у Мешихату Исламске заједнице у Новом Пазару тражећи своја права. Наводно је имала папире који доказују да је била шеријатски венчана са Зукорлићем и сад тражи да добије део оставштине покојног муфтије.

По шеријатским законима, иначе, све супруге имају право на део имовине покојника - каже извор из Новог Пазара и додаје да је Белкиса јавно неудата, односно да је за свет и даље девојка, као и да се никада није појављивала заједно са Зукорлићем.

Фото: РТС принтскин

 

Он додаје да сад по граду круже две опречне приче.

- По једној, Белкиса је из Мешихата изашла кратких рукава јер нити је било заједничког живота са Зукорлићем, нити су имали деце, па нема шта да тражи у оставинској деоби. А по другој, Белкисина битка још траје и она се не предаје. Једно је сигурно - у Мешихату је била и своја наводна права је тражила - каже саговорник Курира.

Иначе, одавно је било медијских написа о Зукорлићевој наводној вези, па и браку с овом новинарком, која је 20 година млађа од њега, а неки су подгрејани и непосредно после његове смрти. Тако је писано да је она нимало случајно завршила студије на Зукорлићевом Интернационалном универзитету у Новом Пазару, а такође и нимало случајно нашла запослење у његовој ТВ Санџак и агенцији Санџак прес.

Писало се и о скупим аутомобилима које је добила од муфтије, па се чак помињао и "мерцедес С 320" од 85.000 евра, као и о томе да искључиво носи маркирану гардеробу коју сигурно не може да приушти од новинарске плате, а ни породица јој није имућна, већ просечна.

- Интересантно, али Белкиса је рођена 1991, исте године када је Зукорлић добио ћерку са Умејом. Такође, занимљиво је и да је Белкиса била у првим редовима на прослави изборног резултата Странке правде и помирења 3. априла, на чијем челу је после Зукорлићеве смрти његов син из првог брака Усаме Зукорлић - каже извор за Курир.

БЕЛКИСА ЦРНОВРШАНИН НЕГИРАЛА НАВОДЕ

Беликса Црновршанин негирала је писање Курира и навела да лажни наводи за циљ имају њеног угледа као часне грађанке Србије, одане муслиманке и поносне жене.

Наиме, она је на свом Инстаграм профилу објавила саопштење јавности у ком наводи да изношење оваквих прича има за циљ "наношење штете породици Зукорлић". 

- Наводи таблоида о „приватном животу, скупоценом ауту, потраживању имовине и друго“ су сурова злоупотреба, мени и мом тиму познатих, одређених појединаца и појединки ради наношења штете породици Зукорлић након пресељења уваженог и часног рахметли Академика муфтије Муамера Зукорлића, као и мени и мојим члановима породице - наводи она у саопштењу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @belkisacrnovrsanin

 

ОГЛАСИЛА СЕ И ЕЛМА ЕЛФИЋ

Саопштење Елме Елфић Зукорлић, које је дала за Курир, преносимо у целости:

- Муфтија био велики човек, добар муслиман, поносан Бошњак, осећајан син, поуздан сарадник и пословни партнер, диван супруг и још дивнији отац. Све остало што се тиче његове приватности, а коју је држао испод нивоа водостаја за децу и мене, ту остаје уз сво поштовање његових одлука.

Фото: Танјуг/Елдан А. Новалић

 

За живота, у јавности је поносно демонстрирао где се ко налазио у његовом животу, зато немам потребе никоме да се ни пословно ни приватно доказујем и испуњавам еманете. Све што је захтевао испунила сам за време његовог живота. Што се тиче новонастале ситуације, убеђена сам, уколико је истина, да је Муфтија испоштовао све шеријатске принципе и сходно томе треба доносити одлуке.

Жао ми је што данас не говоримо о доприносу који је он, и његов тим, допринео овом Региону у претходним деценијама, већ о њему говоримо на начин на који нисмо говорили за вријеме његовог живота. Драги мој Муфтија, надам се да не чујеш и не видиш шта се догађа након твог пресељења. Уживај у џенетским вртовима!

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".