Испраћају некадашнњег народног посланика присуствовали су имами Исламске заједнице у Србији који делују на територији Новог Пазара, али и многобројни верници који су поново дошли да молитвом испрате свог духовног вођу, наводи новопазарска телевизија А1.

- Сведоци смо! Какав величанствен живот! Каква величанствена смрт. И како величанствено после смрти - написао је његов син Усаме Зукорлић који је и објавио фотографије покопа.

После завршене ексхумације на гробљу у селу Орљу и обдукције која је урађена на Одељену за патологију Опште Болнице у Новом Пазару, подсетимо, претходно је уз јаке мере обезбеђења донесено тело преминулог Муамера Зукорлића.

- Алах ме је почастио да се, иако се нисам надао, поново, у процедури ексхумације и откопавања, сретнем са телом рахметли муфтије. И сретан сам, јер нас је дочекало онако како нас је и испратило пре тачно шест месеци. Поносне његове груди су биле, као и док је био жив, велике као планина, а његово тело стамено и чврсто. Алах да ти подари Џенет и прошири кабур поред Алтун-Алем лепотице - написао је муфтијин брат Хазим Зукорлић на свом профилу на друштвеним мрежама.

Како се наводи, ексхумација је спроведена јер Усаме Зукорлић, који је наследио оца на челу партије, подсетимо, тврди да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вероватноћа да је Муамер Зукорлић отрован тешким металима, а друга да је отрован храном.

Некадашњи муфтија преминуо је изненада 6. новембра у 51. години.

Као узрок смрти тада је навођен срчани удар.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".