Како "Блиц" пише, мејл је исте садржине за све школе и има наслов "На територији школе подметнуто много бомби".

- Мрзимо људско друштво и мрзимо да будемо део њега! Мрзимо бесмисленост људског живота! Мрзимо баш овај живот! Видимо само један начин да то оправдамо: уништити што више људских честица компоста. То је једина исправна и вредна ствар коју свако од нас може да уради у животу, једини начин на који можемо да се оправдамо, једини начин на који можемо да учинимо свет бољим местом. Пут људског опстанка и самоусавршавања је погрешан, води у ћорсокак, у уништење свега другог, свега стварно живог. Еволве! Схватите, коначно, своје право значење и место у овом свету! Схватите да сте ви ту сувишни, ви сте генетско ђубре које не би требало да буде, ђубре створено случајно као резултат еволуционе грешке, ђубре које треба уништити - наводи се у мејлу.

Информацију је потврдио и Начелник Школске управе Нови Сад, Милан Грујин, који је рекао да су све основне школе на територији Школске управе Нови Сад добиле дојаву о бомбама.

- На територији Школске управе Нови Сад, што обухвата Јужнобачки и Сремски округ, постоји 135 основних школа и све су добиле дојаве о постављеним експлозивним направама. Дојаве нису стизале у средње школе. Деца и запослени тренутно не могу да уђу у објекте, јер се чека контрадиверзиони преглед. Док не буде окончан, настава ће бити организована онлајн. Данас сигурно, а за понедељак ћемо видети - навео је Грујин.

Да подсетимо, родитељи појединих школа су добили од разредних старешина и учитељица поруке у којима су обавештени да наставе неће бити.

- Поштоване колеге, добили смо дојаву да је у школи подметнута бомба. Наставе пре подне неће бити док милиција не прегледа објекат. За послеподневну смену ћете бити обавештени. Обавестите децу и родитеље - наведено је у једном од саопштења које је прослеђено родитељима основаца у Новом Саду.

У зависности од тога колико антидиверзиони тимови буду стизали да провере објекте, неки ђаци неће имати само први час, а другима ће изостати цела преподневна смена.

У многим школама је стигло обавештење да се настава отказује за цео дан, а у појединим ће поподневна смена бити онлајн.

- До окончања прегледа настава ће се одвијати онлајн, А ученици ће бити враћени у клупе, након потврде да је безбедно. О начину организовања часова и повратку на непосредну наставу, школе ће обавестити ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације - саопштило је Министарство просвете.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да ће се због дојава о бомбама у школама модел наставе прилагођавати и да ће тамо где је ситуација безбедна деца похађати наставу непосредно, а да ће у школама које нису прегледане родитељи бити обавештавани да ће се настава одвијати на даљину. Подсетимо, претходних дана стигло је стотине лажних дојава у бомби у школама и другим институцијама у више градова.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".