Kako "Blic" piše, mejl je iste sadržine za sve škole i ima naslov "Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi".

- Mrzimo ljudsko društvo i mrzimo da budemo deo njega! Mrzimo besmislenost ljudskog života! Mrzimo baš ovaj život! Vidimo samo jedan način da to opravdamo: uništiti što više ljudskih čestica komposta. To je jedina ispravna i vredna stvar koju svako od nas može da uradi u životu, jedini način na koji možemo da se opravdamo, jedini način na koji možemo da učinimo svet boljim mestom. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Evolve! Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti - navodi se u mejlu.

Informaciju je potvrdio i Načelnik Školske uprave Novi Sad, Milan Grujin, koji je rekao da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobile dojavu o bombama.

- Na teritoriji Školske uprave Novi Sad, što obuhvata Južnobački i Sremski okrug, postoji 135 osnovnih škola i sve su dobile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Dojave nisu stizale u srednje škole. Deca i zaposleni trenutno ne mogu da uđu u objekte, jer se čeka kontradiverzioni pregled. Dok ne bude okončan, nastava će biti organizovana onlajn. Danas sigurno, a za ponedeljak ćemo videti - naveo je Grujin.

Da podsetimo, roditelji pojedinih škola su dobili od razrednih starešina i učiteljica poruke u kojima su obavešteni da nastave neće biti.

- Poštovane kolege, dobili smo dojavu da je u školi podmetnuta bomba. Nastave pre podne neće biti dok milicija ne pregleda objekat. Za poslepodnevnu smenu ćete biti obavešteni. Obavestite decu i roditelje - navedeno je u jednom od saopštenja koje je prosleđeno roditeljima osnovaca u Novom Sadu.

U zavisnosti od toga koliko antidiverzioni timovi budu stizali da provere objekte, neki đaci neće imati samo prvi čas, a drugima će izostati cela prepodnevna smena.

U mnogim školama je stiglo obaveštenje da se nastava otkazuje za ceo dan, a u pojedinim će popodnevna smena biti onlajn.

- Do okončanja pregleda nastava će se odvijati onlajn, A učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije - saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu. Podsetimo, prethodnih dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".