Шевченко je, на питање који страни фудбалер је највише посвећен помоћи Украјинцима, без оклевања одговорио да је то Роберт Левандовски, преноси спорт.уа.

Легендарни фудбалер Милана навео је да је пољски нападач у више наврата носио је капитанску траку у бојама украјинске заставе, као и да је свој дрес ставио на аукцију, а прикупљени новац послат је украјинским војним снагама.

- Мислим да је играч који највише помаже Украјинцима Роберт Левандовски, капитен пољске репрезентације. Радио је пуно ствари. Подршка постоји и у енглеској Премијер лиги. У Италији такође - истакао је Шевченко.

- Сваки тим пре утакмица увијек објављује поруке мира и фотографише се с паролом 'Зауставите рат'. У току је кампања која ће једног дана зауставити овај рат и помоћи Украјини - закључио је он.

Шевченко је изнео и свој став у вези са суспендовањем руских спортиста.

- Ниједан руски спортиста не би требало да учествује ни на једном такмичењу. Ово се односи на све спортове. Ово је мој став - рекао је Украјинац.

Шевченко је јуче имао сусрет са председником Украјине Володимиром Зеленским на ком су разговарали о актуелним дешавањима у земљи.

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".