Ševčenko je, na pitanje koji strani fudbaler je najviše posvećen pomoći Ukrajincima, bez oklevanja odgovorio da je to Robert Levandovski, prenosi sport.ua.

Legendarni fudbaler Milana naveo je da je poljski napadač u više navrata nosio je kapitansku traku u bojama ukrajinske zastave, kao i da je svoj dres stavio na aukciju, a prikupljeni novac poslat je ukrajinskim vojnim snagama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Lewandowski (@_rl9)

- Mislim da je igrač koji najviše pomaže Ukrajincima Robert Levandovski, kapiten poljske reprezentacije. Radio je puno stvari. Podrška postoji i u engleskoj Premijer ligi. U Italiji takođe - istakao je Ševčenko.

- Svaki tim pre utakmica uvijek objavljuje poruke mira i fotografiše se s parolom 'Zaustavite rat'. U toku je kampanja koja će jednog dana zaustaviti ovaj rat i pomoći Ukrajini - zaključio je on.

Ševčenko je izneo i svoj stav u vezi sa suspendovanjem ruskih sportista.

- Nijedan ruski sportista ne bi trebalo da učestvuje ni na jednom takmičenju. Ovo se odnosi na sve sportove. Ovo je moj stav - rekao je Ukrajinac.

Ševčenko je juče imao susret sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim na kom su razgovarali o aktuelnim dešavanjima u zemlji.

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".