Звезда Милана и доскорашњи селектор Украјине у интервјуу за Скај Спорт говорио је о стању у земљи. Истакао је да је потребно што пре зауставити војну интервенцију.

- Причао сам са мојим родитељима, разговарао сам са мајком и рекао јој да јако желим да се вратим, али моја осећања су сада овде, да причам о томе шта се дешава, о правој трагедији украјинског народа са којом се суочава овог момента. Моја размишљања су да покушам да допрем до људи да разумеју ситуацију, људску страну приче са којом се суочавамо. Покушао сам да разговарам са добротворним фондацијама, да скупимо новац и помогнемо украјинском друштву тамо, рекао је Шевченко и додао:

- Морамо да зауставимо овај рат, морамо да нађемо начин да га зауставимо. Имамо избеглице, треба нам хуманитарна помоћ, медицинска подршка, храна... Мислим да одавде могу много тога да урадим, и урадићу.

- Покушао сам да убедим моју породицу да избегне, причали смо више пута, али одговор је не. Они желе да остану. То је украјински дух - поручио је Шевченко.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".