- Муфтији рахметли су стално претили. До те мере да је то нама у породици и друштву постала нормална појава на коју више нисмо ни реагирали претерано бурно. Претили су му из разних кругова, терористичких организација, разних политичко-мафијашких скупина, политичко-удбашких кругова, нарко-дилерских организација. Неки су посредници били. Па чак и неке дипломате - рекао је Зукорлић у емисији "Црвене оловке".

Како истиче, муфтија је имао јако обезбеђење, приватно и државно, а уједно је и лично предузимао мере предострожности.

Зукорлић је додао да се претње нису зауставиле ни након смрти оца.

- Углавном су биле из криминално-мафијашких кругова из Сјенице и Сарајева. Људима смета то што смо наставили своје деловање и што се одређени процеси нису зауставили након муфтијине смрти. Неки људи у Сарајеву су видели свој интерес у смрти рахметли муфтије. Хтели су да искористе његову смрт да себе наметну као неки фактор. Ми заиста, као муфтијини наследници, нећемо дозволити да нас никакви криминални и мафијашки кругови покушају поклопити - истакао је Зукорлић.

Зукорлић се осврнуо и на изјаве муфтијине друге жене Елме Елфић Зукорлић која је изјавила да је из медија сазнала да су узорци за анализу узети од покојног супруга.

- Сви су сазнали у исто време. Ту је било присутно педесетак чланова шире породице који су били блиски рахметли муфтији. Заиста, у истом тренутку су сазнали моја мајка, моја сестра и мајка од рахметли муфтије, па и поштована Елма Елфић Зукорлић. Нисмо дали никоме предност. Пре свега, нисмо ни хтели породицу, првенствено женске чланове, да информишемо о свим детаљима да не би преживљавали агонију ишчекивања резултата. Знате како је то било тешко, поготово јер сам у том периоду водио изборну кампању. Хтели смо да заштитимо женске чланове породице. Госпођа Елма је то схватила можда на неки другачији начин, али није имала разлога - рекао је Зукорлић.

Такође, Усаме се присетио и која му је најдража успомена на оца.

- Прво ми је пало на памет кад ми је купио бицикл за Бајрам кад сам имао пет година. То ми је сада прво пало на памет. То је било баш изненађење. Ја га чак нисам ни тражио нити сам га очекивао. Било ми је баш супер изненађење - присетио се Усаме Зукорлић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".