Muzičar koji je ostavio traga u mnogim generacijama odraslih u bivšoj Jugoslaviji napustio nas je u februaru prošle godine, a iza njega su ostale mnoge kultne pesme.

Kada je reč o pesmama koje nije voleo da izvodi, jedna se izdvojila. U pitanju je pesma "Računajte na nas". 

Foto: Darko Dozet

 

 

- Napisao sam tu pesmu u jednom dahu. Sasvim iskreno, bez ikakvih kalkulacija. Sa tim motivom je trebalo da sviramo na Karađorđevu, gde je tih dana bio Tito. Da sam to pisao s namerom i postupnije, verovatno bih promenio neke stihove, završio ih... Međutim, onda je počelo i ja sam otpevao. To je oduševilo ove moje momke iz benda, pa smo je pevali na Subotičkom festivalu. Ali opet po svom izboru, jer nije bilo žirija. Bili smo na večeri slobodne forme, gde je svaka grupa imala svoj program od pet pesama. To je to. Tamo smo ostavili strahovit utisak! Međutim, žao mi je što na tome nije ostalo, jer je tada je počela ta strašna eksploatacija - Dan oslobođenja, dan ovoga i onoga, dolazak, prolazak, dolazak štafete... Ja sam rekao da tu pesmu ne bi trebalo iskorišćavati u toj meri. Dolazio sam čak i u nezgodne situacije jer jasno ti je da je to opipljiva stvar, a vrlo je nezgodno odbiti da je negde ne otpevam - pričao je Đole o razlozima zašto je nije hteo izvoditi.

- Tako da mi je većina fanova savetovala da je na kraju ne pevam jer je delovala kao neka vrsta podvlačenja, pzavlačenja. Nesvesno sam počeo da je izbegavam, pa se jedva sećam kada sam je poslednji put otpevao.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".