- Нажалост Меркел је очигледно одлучила да се не меша у дневну политку. Ако би осетила потребу да може да нам помогне, да завршимо овај ђавољски рат, добродошла је, посебно зато што је неговала деценијама однос поверења са Владимиром Путином“, објаснио је Мелник у интервјуу немачком дневнику „Меркур“.


Он је, на питање да ли постоји шанса да се дође до решења путем преговора, казао да се сваки рат окончава за преговарачким столом и да руска агресија није изузетак.

- У овом тренутку су шансе за тако нешто веома мале. Путин није до сада желео да разговара са председником Украјине. Сви напори за посредовањем, и уз немачко посредовање, су били неуспешни. То за нас значи да ће Путин бити отворен за преговоре само ако му на ратном пољу будемо показали границе - подвукао је он.

Мелник, који је познат по критици немачке владе, рекао је да је охрабрен одлуком о испоруци тешког нароужања.

Додао је, међутим, да је тужан због реализације.

Подсетио је да је Украјина захтеве за испоруку оклопних возила „Леопард“ и „Мардер“ поднела пре три недеље, а да још увек чека на зелено светло немачке владе.

- Не желимо само старе системе наоружања. Овај рат се може добити само ако будемо добили и модерно немачко наоружање, и то без одлагања - поручио је он.

С тим у вези је замолио канцелара Олафа Шолца да одржи кризни састанак са представницима немачке наменске индустрије.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".