Ostatak ovdašnje "izgubljene generacije, pretekao nakon silnih regrutacija, mobilizacija i emigracija poslednje decenije, dočekao je svoj trenutak, izašao iz urbanih enklava i, gotovo preko noći, postao deo klimavog kulturalnog establišmenta. Tamo gde je sve manje-više porušeno, ne preostaje mnogo više od zezanja. A tamo gde ima zezanja, ima bar neke nade.

Foto:Arhiva TV Novosti

 

S tim na umu, mladi reditelj Radivoje Raša Andrić i grupa njegovih generacijskih ispisnika sastavili su film "Munje".

S tim na umu, stotinak hiljada ljudi pohrlilo je da u prvih desetak dana pogleda dotični film.

Mare, Pop i Gojko školski su drugovi. Mare i Pop su bili i ostali muzičari, što se za Gojka, koga su u školi maltretirali i nadenuli mu nadimak Sisa, ne bi moglo reći. Ali Sisa je, za razliku od njih, postao uspešan mlad čovek, obukao je odelo i otvorio svoj klub. Pop i Mare mu se obraćaju da im pomogne da snime ploču, ali to neće ići tako lako, jer Gojko nije zaboravio uvrede iz školskih dana. A sada ima i telogranitelja...

Mare - Boris Milivojević

Mere je rešen da uspe. Jedan jedini cilj mu je da snimi svoju muziku:bubanj, bas i dosta dranja... I da se smuva sa Lolom.

Foto:Arhiva TV Novosti

 

Privatno, Boris je pasionirani gubitnik vremena, osvedočeni trener tuđih živaca, školovani muzičar, nedovršeni student glume, sladak, plemenit, oženjen i, naravno, rokenrol zvezda (bas, vokal). Sakuplja postere Brusa Lija i voli sve što vole mladi. Sve to u Beogradu. Ako ima još nešto što vas interesuje oko njega, pitajte ga. Sigurno će vam odgovoriti. Vrlo je vaspitan!

Borisa smo nedavno mogli gledati u filmu "Zemlja istine, ljubavi i slobode" Milutina Petrovića, gde je igrao zamislite, Borisa!

Pop - Sergej Trifunović

Pop je dečko sa nešto manje koncentracije. I on je zainteresovan za uspeh, ali - kod devojaka.

Foto:Arhiva TV Novosti

 

Sergejm, Serž, Serđo, Serjoža ili Sera (kako su ga zvali na klasi) zvezda je svetskih razmera. Kada ne glumi u Jugoslaviji, glumi po belom svetu i savršeno priča engleski. Nešto lošije vozi automobile, mada u filmu "Tri sata posle ponoći" snimanom prošlog leta u NJujorku, igra taksistu. Srbina, naravno. I to po imenu Radivoje Andrić! Tako je "prelomljeno" na samom snimanju, mada su Ameri prvobitno zamislili da on bude Albanac. Kaže da se odlično slagao sa svima tamo "preko" što nije bio baš slučaj dok je nešto pre toga igrao sa Žan-Mark Barom u "LJubavnicima". Tu nije bilo mnogo ljubavi.

Inače, ministar spoljnih poslova Svilanović slao ga je u London, prilikom našeg ponovnog ulaska u UNESKO. Usput je svratio u Holandiju da se upozna sa DŽonijem Štulićem, a nedavno je upoznao i svog ovdašnjeg idola Dušana Vesića. Sada posećije masere i oživljava lik Mocarta u Narodnom pozorištu. Baš kao i slavni kompozitor iz Salcburga, važi za nekoga ko nema "dlake na jeziku" i zadrške u stavu.

Kata - Maja Mandžuka

Foto:Arhiva TV Novosti

 

I Kata i Maja su slatke. Obe veruje u ljubav. Maju odmalena privlači gluma, mada se kao mala prvo bavila manekenstvom. Za njom je vapila i čuvena modna agencija "Foks", ali Maja je rekla da je ne zanimaju. Iz tog perioda ostala joj je samo ljubav ka modernom oblačenju. Želi da se usavrši kao glumica i da objedini tri svoje ljubavi: produkciju, marketing i glumu. Nada se da će njen prvi film, "Virtuelna stvarnost", snimljen pre tri godine, konačno ugledati mrak bioskopske dvorane. Veliki je sanjar, voli da sluša laganu muziku dok vozi auto. To je opušta. Voli i da gleda u nebo, da šeta uz obalu mora i jede sve što u njemu pliva. I sve to samo zato što je riba u horoskopu.

Gojko Sisa - Nikola Đuričko

Gojko Sisa je školski drug dvojice glavnih junaka, koji je uspeo da postane nešto. Vlasnik je noćnog kluba, skupih odela, telohranitelja i - Kate.

Foto:Arhiva TV Novosti

 

Inače, Nikola, poput Sise, pravi pometnju među ženskom publikom već samom pojavom. Sebe zove Lepi i žene mu uglavnom veruju da je to tačno. Osim što se u slobodno vreme bavi glumom, tu su još i rokenrol (gitara, vokal) i kompjuterske igrice. Testirajete ga. Zadivićete se... Sorrz devojke, ali Nikola je oženjen. Uskoro ćemo ga gledati u "Gradu stranaca" (film će se možda zvati "Nataša"), a i u prvom srpskom hororu "TT sindrom"

Deda - Zoran Cvijanović

Deda svima smeta, a često i sam sebi. On je kralj dobacivanja spletkarenja, gluvarenja i ostalih gradskih sportova. U filmu pokazuje dupe u pravcu američkog satelita, što njegov sin, inače "pljunuti" tata, nikako nije mogao da shvati. Pitao ga je zato na premijeri u Centru Savaima publike a kada je čuo šifru viknuo je "I svi oni će da vide tvoje dupe!"

Foto:Arhiva TV Novosti

 

Cvija dobija najveći aplauz i kada igra najmanje uloge. On je jednostavno omiljen. Dosuše, kada je igrao Šojku u "Sivom domu" bio je omražen. Ali to je bilo nekada. Cvija se ovoga puta pokazao i kao dobar producent. Trenutno snima "Bumerang", a tu tumači lik "čoveka koji gubi sat". Dakle čoveka za koga je vreme odavno stalo.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".