Српска публика зна бројне реплике из "Тесне коже". Један од најгледанијих филмова југословенске кинематографије небројано пута је репризиран и тешко да неко не зна понеку фразу коју су изговарале легенде глумишта. 

Једна од најпознатијих реплика је свакако из сцене са Рахелом Ферари која за фотографије Јелице Сретеновић каже: "Све саме ноге и гола дупета... А, глава? Где јој је глава?"

Ко је фотограф који доноси "саме ноге" подстанарки из "Тесне коже"? Реч је о глумцу који је забележио неколико упечатљивих споредних улога, а рођен је у Призрену 22. децембра 1930.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Богић Бошковић је студирао глуму на Академији за позоришну уметност у Београду од 1950. до 1954. и дипломирао 1962. У Пожаревцу од 1945. до 1949. је био аматерски глумац. Потом је постао члан Народног позоришта на Цетињу 1954-1955, СНП-у приступа  1.9.1955. до 15. 8 1960. као и у НП у Београду од 1960. На сцени СНП остварио је са успехом већи број епизодних карактерних улога у комичном и драмском репертоару.

Српска публика га памти као лика фотографа кога је играо у ''Тесној кожи'', али и као писца који се коцка у филму "Лаф у срцу".

Иза њега је остало неколико  споредних улога и у филмовима ''Инспектор'', ''Златна праћка'', ''Хајдучка времена'', ''Нема проблема'', ''И то се зове срећа''. Такође, глумио је и у серијама ''Лицем у наличје'' и ''Музеј воштаних фигура''. 

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Преминуо је у 60. години, 26. маја 1991. у Београду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".