Тада смо је знали као Галу Виденовић, а већ у првим годинама каријере забележила је улоге у остварењима која су достигла статус култних. "Мој тата на одређено време", "Мољац", "Јагоде у грлу", "Шта се згоди кад се љубав роди", "Бал на води"... само су неки од наслова из доба њених првих глумачких корака.

Међутим, она је рано напустила нашу земљу и тек повремено се враћала, а потом направила и велику паузу.

 

 

Мало је познато да је Гала умало остварила холивудску каријеру, док је живела у Лос Анђелесу, средишту филмских збивања, окружена самим кремом светске кинематографије. Међутим, живот је хтео да се догоди преокрет и да Гала, усред великих планова, добије најлепши дар...

- Живим у Малибуу, делу Лос Анђелеса где живе многи. Имам своју изнајмљену кућу у једном од канјона. На врху брда је живео Шон Пен. Преко пута је живео Ед Харис. Али дешава се следеће. Остајем у другом стању, а нико то не зна. И то у тренутку када ме очекује много посла, али ја верујем да ништа није случајно. Мој менаџер има систем да те увуче у друштво. Идеш код Стинга на роштиљ на плажи. Па онда на кућну журку код бенда Дипеш мод. У Малибуу сваки дан виђаш гомилу филмских звезда које су ти комшије. Одлазим на аудиције, стомак ми се не види. Схватам да нећу још дуго моћи то да кријем. А све се дешава у тих кључних шест месеци кад треба да ми се оствари каријера. И ја решим да нестанем. Не јављам се на телефон. Рађам дечака Демијана у Малибуу -испричала је једном приликом за "Недељник".

Како је она истакла, менаџер ју је посаветовао да настави да иде на аудиције. Ипак, она је схватила да је њена истинска жеља да на првом месту буде мама.

Фото: Јутјуб принтскрин/Траилер Цхан

 

 

- Менаџер Мајкл Мекингли ми каже да треба да наставим. И ја сам до Демијановог трећег месеца ишла на кастинге. А онда сам одлучила да не желим да остављам дете Филипинки док ја идем на аудиције. Као клинка нисам имала живот и екипу, него сам јурила на снимања. И одлучила сам да будем мама. Можда сам одлуку донела и на основу гледања Холивуда из непосредне близине. Виђала сам те звезде које иду у рехаб центре и скидају се са алкохола, таблета, наркотика... - присетила се тада Гала.

Глумица се као врло млада упутила на другу страну Атлантског океана, где се врло рано суочила с оним што окрутни Холивуд спрема младим глумицама.

Фото: Архива Новости

 

 

Иако је Југославија зна као Галу Виденовић, она је годинама заправо Гала Алексић, будући да је дуго у складном браку с режисером Владимиром Алексићем, с којим има синове Демијана и Павла.

- Људи ме памте као Галу Виденовић, а годинама сам Алексић. Али и даље сам иста особа. Не сећам се да су ме недавно потписали као Виденовић. То ми не смета. Напротив, забавља ме - одговорила је она једном приликом на питање новинара смета ли јој то што је често представљају под презименом Виденовић.

Фото: Јутјуб принтскрин/Мики Стојан

 

 

Она је тада истакла и да су три врло једноставне ствари заслужне за њену брачну срећу.

- Имала сам непристојне понуде у Лос Анђелесу. Имала сам 18 година и по америчким законима нисам била пунолетна. Тада су многи давали све да добију такву понуду у Холивуду. Али никада нисам пристајала на такве ствари, на склапање уговора са ђаволом - напоменула је том приликом.

- Да сви имају брак као наш, проценат развода у Србији био би драстично мањи. Не могу да вам одам комплетну тајну, али постоје три важне ставке: комуникација, поштовање и љубав. Звучи једноставно, зар не? Пробајте - рекла је лепа глумица.

 

 

Након дуже паузе, Гала се вратила на наше мале екране, а најпре смо је видели у серији "Андрија и Анђелка", у једној епизодној улози, да би потом од 2019. године била део главне поставе серије "Пет". Уследила је улога у "Црној свадби". Данас је лепа, у себе сигурна жена, која је пре свега мајка и супруга па тек онда глумица.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".