Портпарол немачке полиције саопштио је да истражни органи испитују колико је опасна и коме је била намењена.

У саопштењу амбасаде Руске Федерације у Немачкој наводи се да је 
спречен вероватан покушај терористичког акта против руских новинара и чланова њихових породица који живе на територији стамбеног комплекса који припада Русији.

Према тврдњама из руског дипломатског представништва у петак је у поподневним сатима флашом разбијен прозор на једном од станова.

Током увиђаја пронађен је сумњиви предмет сакривен у ниши куће, који се састоји од великог канистера. напуњеног течношћу, као и пластичне боце и гасног цилиндра са залепљеним жицама.


Немачки полицајци који су стигли на лице места, евакуисали су становнике, оградили комплекс и позвали ватрогасце и деминере. Потоњи су закључили да је вероватно реч о импровизованој експлозивној направи која је деактивирана на лицу места.


Инцидент се истражује. Руска амбасада је у контакту са истражним органима. Руским новинарима и члановима њихових породица пружа се могућност да се преселе на безбедно место. У вези са инцидентом, амбасада је послала ноту немачком Министарству спољних послова са захтевом да се идентификују починиоци.


Берлинска полиција истражује сумњиви предмет откривен дан раније у близини комплекса зграда у којима живе руски новинари, рекли су дописнику агенције ТАСС представници берлинске полиције и тужилаштва.


- Пронађен је сумњив предмет, али бих вас замолила да не журите са закључцима, истрага се наставља - рекла је портпаролка полиције. Она је такође додала да се још увек не зна против кога је сумњива направа усмерена, нити се зна у којој мери је опасна.


 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".