Portparol nemačke policije saopštio je da istražni organi ispituju koliko je opasna i kome je bila namenjena.

U saopštenju ambasade Ruske Federacije u Nemačkoj navodi se da je 
sprečen verovatan pokušaj terorističkog akta protiv ruskih novinara i članova njihovih porodica koji žive na teritoriji stambenog kompleksa koji pripada Rusiji.

Prema tvrdnjama iz ruskog diplomatskog predstavništva u petak je u popodnevnim satima flašom razbijen prozor na jednom od stanova.

Tokom uviđaja pronađen je sumnjivi predmet sakriven u niši kuće, koji se sastoji od velikog kanistera. napunjenog tečnošću, kao i plastične boce i gasnog cilindra sa zalepljenim žicama.


Nemački policajci koji su stigli na lice mesta, evakuisali su stanovnike, ogradili kompleks i pozvali vatrogasce i deminere. Potonji su zaključili da je verovatno reč o improvizovanoj eksplozivnoj napravi koja je deaktivirana na licu mesta.


Incident se istražuje. Ruska ambasada je u kontaktu sa istražnim organima. Ruskim novinarima i članovima njihovih porodica pruža se mogućnost da se presele na bezbedno mesto. U vezi sa incidentom, ambasada je poslala notu nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova sa zahtevom da se identifikuju počinioci.


Berlinska policija istražuje sumnjivi predmet otkriven dan ranije u blizini kompleksa zgrada u kojima žive ruski novinari, rekli su dopisniku agencije TASS predstavnici berlinske policije i tužilaštva.


- Pronađen je sumnjiv predmet, ali bih vas zamolila da ne žurite sa zaključcima, istraga se nastavlja - rekla je portparolka policije. Ona je takođe dodala da se još uvek ne zna protiv koga je sumnjiva naprava usmerena, niti se zna u kojoj meri je opasna.


 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".