Многе жене и мушкарци одлазе у Истанбул ради јефтиних хируршких  интервенција, али се враћају разачорани у турске лекаре. Амандини зуби су пропали током трудноће и требала је да уради 28 круница. Добила је све само то не. Аманда је третман договорила путем телефона, а цео захват је требао да је кошта 3.628 евра. Наводно је у цену улазио смештај у хотелу  са четири звездице, и бесплатан превоз са аеродрома. Аманда је подигла кредит и упутила се у Турску, али се покајала што је напустила родну Ирску.

Уместо круница, добила је унапред припремљене мостове који нису одговарали њеним деснима. Када је Аманда видела да није добила оно што је поручила путем телефона, тражила је јефтинију варијанту, али је није добила јер су зубе избрусили и рекли  јој да њени зуби нису прикладни за третман. 

Ова Иркиња је претрпела невероватне болове, добила је премало анестезије када су јој почели скидати слој зубне глеђи са чим су јој оштетили још више зубе. Тражила је додатне ињекције али их није добила. Лекар који је био задужен за операцију је додиривањем телефона током операције унео бактерије у усну дупљу.  

"Не могу да верујем да ми се ово десило. Мислила сам да ц́у обавити посао, да ћу добити леп осмех и да ме зуби више неће болети, а сада је милион пута горе", рекла је Аманда која се по повратку у Ирску консултовала са својим стоматологом како да поправе штету. "Мој зубар је рекао да мора да ме упути лекарима и да ц́е ме поправка коштати око 21.000 евра."

Није имала избора, па је поново радила зубе код провереног стручњака и добила је осмех какакв је одувек желела. 

Како каже, сама је одговорна за хороир који ју је задесио у Турској.

"Желим да зубар који ми је ово урадио исправи своје грешке и да јавност буде свесна да оно што видите није увек оно што добијате. Ако могу да помогнем једној особи да двапут размисли и избегне лоше одлуке које сам ја направила, онда ћу бити срећна", каже Аманда.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".