Mnoge žene i muškarci odlaze u Istanbul radi jeftinih hirurških  intervencija, ali se vraćaju razačorani u turske lekare. Amandini zubi su propali tokom trudnoće i trebala je da uradi 28 krunica. Dobila je sve samo to ne. Amanda je tretman dogovorila putem telefona, a ceo zahvat je trebao da je košta 3.628 evra. Navodno je u cenu ulazio smeštaj u hotelu  sa četiri zvezdice, i besplatan prevoz sa aerodroma. Amanda je podigla kredit i uputila se u Tursku, ali se pokajala što je napustila rodnu Irsku.

Umesto krunica, dobila je unapred pripremljene mostove koji nisu odgovarali njenim desnima. Kada je Amanda videla da nije dobila ono što je poručila putem telefona, tražila je jeftiniju varijantu, ali je nije dobila jer su zube izbrusili i rekli  joj da njeni zubi nisu prikladni za tretman. 

Ova Irkinja je pretrpela neverovatne bolove, dobila je premalo anestezije kada su joj počeli skidati sloj zubne gleđi sa čim su joj oštetili još više zube. Tražila je dodatne injekcije ali ih nije dobila. Lekar koji je bio zadužen za operaciju je dodirivanjem telefona tokom operacije uneo bakterije u usnu duplju.  

"Ne mogu da verujem da mi se ovo desilo. Mislila sam da ću obaviti posao, da ću dobiti lep osmeh i da me zubi više neće boleti, a sada je milion puta gore", rekla je Amanda koja se po povratku u Irsku konsultovala sa svojim stomatologom kako da poprave štetu. "Moj zubar je rekao da mora da me uputi lekarima i da će me popravka koštati oko 21.000 evra."

Nije imala izbora, pa je ponovo radila zube kod proverenog stručnjaka i dobila je osmeh kakakv je oduvek želela. 

Kako kaže, sama je odgovorna za horoir koji ju je zadesio u Turskoj.

"Želim da zubar koji mi je ovo uradio ispravi svoje greške i da javnost bude svesna da ono što vidite nije uvek ono što dobijate. Ako mogu da pomognem jednoj osobi da dvaput razmisli i izbegne loše odluke koje sam ja napravila, onda ću biti srećna", kaže Amanda.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".