Према његовим речима добро је што је линија наслеђа у оквиру краљевског дома остала непрекинута.

- У сваком случају као другорођени син, принц Филип ће убудуће бити принц наследник. Он преузима на себе све одговорности и све дужности, будућност онога што јесте српска круна -  рекао је Ацовић за Танјуг.

Додао је да је принц Филип веома добро опремљен за ту улогу, јер је породичан човек, а супруга му је Српкиња што олакшава зивот једном принцу у овој земљи.

Фото: Архива Новости

 

- Он је и отац, син му се зове Стефан, што је врло симболично име у нашој историји, јер су се сви наши средњевековни краљеви тако звали и то је нешто што слути на добро -  навео је Ацовић.

Истакао је да је њему лично жао што је принц Петар одлучио да абдицира, али је указао да је велика срећа што постоји принц Филип.

- Он ће умети да се снађе на овом месту које је судбинско и које није ствар избора и његове личне жеље ни ствар тога да му је неко поверио. Не, њему је то дато од Бога, а принцип монархије почива управо на томе -  рекао је Ацовић.

Оценио је као добро што принц Филип за разлику од свог старијег брата живи у Србији и што је у прилици да упозна ситуацију каква је стварно и народ у земљи.

- За некога коме је судбина да настави линију краљева Србије то је неопходно -  закључио је Ацовић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".