Prema njegovim rečima dobro je što je linija nasleđa u okviru kraljevskog doma ostala neprekinuta.

- U svakom slučaju kao drugorođeni sin, princ Filip će ubuduće biti princ naslednik. On preuzima na sebe sve odgovornosti i sve dužnosti, budućnost onoga što jeste srpska kruna -  rekao je Acović za Tanjug.

Dodao je da je princ Filip veoma dobro opremljen za tu ulogu, jer je porodičan čovek, a supruga mu je Srpkinja što olakšava zivot jednom princu u ovoj zemlji.

Foto: Arhiva Novosti

 

- On je i otac, sin mu se zove Stefan, što je vrlo simbolično ime u našoj istoriji, jer su se svi naši srednjevekovni kraljevi tako zvali i to je nešto što sluti na dobro -  naveo je Acović.

Istakao je da je njemu lično žao što je princ Petar odlučio da abdicira, ali je ukazao da je velika sreća što postoji princ Filip.

- On će umeti da se snađe na ovom mestu koje je sudbinsko i koje nije stvar izbora i njegove lične želje ni stvar toga da mu je neko poverio. Ne, njemu je to dato od Boga, a princip monarhije počiva upravo na tome -  rekao je Acović.

Ocenio je kao dobro što princ Filip za razliku od svog starijeg brata živi u Srbiji i što je u prilici da upozna situaciju kakva je stvarno i narod u zemlji.

- Za nekoga kome je sudbina da nastavi liniju kraljeva Srbije to je neophodno -  zaključio je Acović.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".