Реагујући на изјаву Милановића о Финској и Шведској у НАТО, Грлић Радман је рекао да мора да се зацрвени због изјаве шефа хрватске државе, на шта је Милановић узвратио:

- Он је румени сеоски ђилкош, нема он зашто да црвени. Нека се црвени због лоповлука у својој странци. Због тога се црвени? Радосно хода пољем песник и цитира Јесењина, ко је русофил, он или ја? - питао је Милановић.

Поводом изјаве о уласку Финске и Шведске у НАТО, Милановић каже да му је шведска министарка спољних послова била пријатељица.

Фото: Танјуг

 

- Знамо се сто година. Сори, ја сам хрватски председник. Пленковић је јуче био нејасан. Очекивао сам да каже да је председник Републике или потпуно полудео, или је требало да каже да се слаже самном. Типична кукавица....-  рекао је Миланових, након откривања споменика жртвама Холокауста и усташког режима.

Говорећи поново о изборној реформи у БиХ Милановић је поручио да "или ће Запад натерати (Бакира) Изетбеговића да се усвоји закон у складу с Дејтоном или ће високи представник за БиХ, човек који је нелегално тамо дошао, јер га није изабрао Савет безбедности - то сам направити".

- Пленковић је члан Народне странке, и нека му каже да то спроведе. Ја ћу учинити све да се у Хрватском сабору приступ у НАТО тим државама не реализује -  казао је Милановић.

Фото: Танјуг/Хина

 

Напоменуо је да притом нема ништа против Финске и Шведске које желе у НАТО.

- Али чим нама треба помоћи, нема их. Пре тога ћемо ми учинити све да наши витални интереси дођу на ред. Ако не желе ући у НАТО, онда ништа -  казао је Милановић и додао да га је пре седам дана звао фински колега како би лобирао.

Истиче, да све ово ради нерадо, али да избора нема.

- Што због безобразлука и лоповлука политичких елита у Сарајеву, као и дрскости међународних преговарача, морам да заштитим људе. Ако ће ме због тога прогласити шовинистом - фућка ми се. Хрватски народ је мој народ. Ово је држава у којој свима треба да буде добро -  навео је шеф хрватске државе, пренео је хрватски портал Дневник.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".