Према речима извора, Емир и Тамара упознали су се преко заједничких пријатеља и одмах су међу њима прорадиле емоције. Емир је већ тада био у брачној кризи, међутим, Тамара Селимовић тада није знала његов брачни статус.

- Емир се два пута женио. Тачно знам шта се десило са другом супругом. Није им ишло. Често су имали размирице и одлучили су да је за обоје најбоље да се разиђу. Када је упознао Тамару, она му је била светлост на крају тунела. Баш је био утучен, а она му се нашла у правом тренутку. Та разлика у годинама се у њиховом случају и не примећује. Ни једно ни друго нису желели да крију везу - тврди Емиров пријатељ.

Сумње да су међу њима прорадиле емоције поткрепиле су и фотографије које обоје постављају на друштвеним мрежама. Емир и 15 година млађа изабраница објавављују фотографије са путовања по свету. Недавно су заједно  били у Венецији, па у Турској. Такође, објављују и фотографије и из студија на којима се види како размењују нежности. 

Емира је покојни Шабан Шаулић сматрао својим наследником, компоновао му је две песме. Селимовићева увелико ради на својој првој песми коју ће ускоро да избаци, а за коју је задужен Сашко Николић.