Prema rečima izvora, Emir i Tamara upoznali su se preko zajedničkih prijatelja i odmah su među njima proradile emocije. Emir je već tada bio u bračnoj krizi, međutim, Tamara Selimović tada nije znala njegov bračni status.

- Emir se dva puta ženio. Tačno znam šta se desilo sa drugom suprugom. Nije im išlo. Često su imali razmirice i odlučili su da je za oboje najbolje da se raziđu. Kada je upoznao Tamaru, ona mu je bila svetlost na kraju tunela. Baš je bio utučen, a ona mu se našla u pravom trenutku. Ta razlika u godinama se u njihovom slučaju i ne primećuje. Ni jedno ni drugo nisu želeli da kriju vezu - tvrdi Emirov prijatelj.

Sumnje da su među njima proradile emocije potkrepile su i fotografije koje oboje postavljaju na društvenim mrežama. Emir i 15 godina mlađa izabranica objavavljuju fotografije sa putovanja po svetu. Nedavno su zajedno  bili u Veneciji, pa u Turskoj. Takođe, objavljuju i fotografije i iz studija na kojima se vidi kako razmenjuju nežnosti. 

Emira je pokojni Šaban Šaulić smatrao svojim naslednikom, komponovao mu je dve pesme. Selimovićeva uveliko radi na svojoj prvoj pesmi koju će uskoro da izbaci, a za koju je zadužen Saško Nikolić.