Она истиче да су се ретко дешавале ситуације да се гост не појави, а изузетак је био глумац, који је заборавио на договорени термин снимања.

- Госте бирам на основу свог осећаја, видим неку представу, филм или интервју. У очима тог неког глумца, певача или спортисте видим да може да каже нешто што ће мојим гледаоцима значити, да буде поучно или просто само да им дирне душу. Припреме за емисију су до пре пет, шест година биле напорне, проводила сам дане и ноћи у архиви Радио Београда, листа Политика, гледала ВХС касете са филмовима или приватним снимцима, а сада много тога радим на искуство... започела је Весна, која је истакла да се дешавало да јој се гости не појаве.

Фото: Милена Анђела

 

 

- Раније не, али у последње две године јесте због короне. Пет, шест пута сам имала ситуације, једном смртни случај, то је живот, чак и ако се не емитује моја емисија, ништа се у овој земљи неће променити. Нисам од оних новинара који хистеришу и драме. Једном је само гост заборавио и звао ме да ме пита: "Је л' се љутиш много?", рекла сам да се љутим, био је то покојни Лане Гутовић, али после тога је дошао - испричала је Весна и додаје да није имала непријатних ситуација са гостима:

Сваком човеку је најбитнија подршка вољених људи, шта год радили, а Весна у својој највећој подршци има и највећу критику.

- Ленка ћерка је мој озбиљан навијач. Ретко гледа моје емисије, критикује да морам да мењам сценографију, да мора да буде мало модерније, стајлинг, а највише ме је критиковала што сам скромна. Нико од нас не сме да буде затворен у кругу породице иако је ту најсигурније, имам подршку од колега и пријатеља, и ученика из радионице у којој сам предавала - рекла је водитељка, која има ритуал након емисије.

Фото: В. Данилов

 

 

- Никада у животу нисам пила алкохол током емисије. Све што стоји тамо на столу је сок од боровнице, јабуке, вода. Не бих се осећала пријатно да пијем и водим емисију. Никада не једем пре емисије, треба ми снага и адреналин, у паузама поједем мало. Ритуал после емисије је да обавезно идем у кафану, најчешће са Дуњом и ту једем роштиљ и попијем једну ракију, и две чаше вина и буде ми тај дан, у којем чујем озбиљне животне приче, лепши и лакши. Нормалнија се вратим кући, пошто никада не доносим посао кући - истакла је Весна и додаје да ретко гледа телевизију:

- Када гледам, а то је стварно ретко, гледам циљано, када ми пријатељи кажу да је на пример код Јоване Јоксимовић био добар гост, па погледам, у тим случајевима.

Весна не крије да јој се момци удварају, али не жели да открива детаље.

- Девојка сам, што значи да имам удварача, али као свака поштена девојка, ја сам стидљива и не могу о томе да причам. Оне удвараче које немају шансе код мене јако поштујем, ценим њихов укус, о свим својим удварачима и мушкарцима увек све најбоље - рекла је водитељка, која јесте заљубљена, а да је за то крив нов роман који пише:

- Јао, ја сам увек заљубљена, баш јако, је л’ се види? Све је то истраживачко новинарство.

Фото: Предраг Митић

 

 

Весна се са бившим супругом развела када је њихова ћерка Ленка имала само четири и по године, а она каже да га више и не памти.

- Развела сам се пре 16 година, заборавила сам како тај човек изгледа, нисмо се срели годинама, морала бих да пустим касету са свадбе да ти кажем да ли сам била у венчаници. Хоћу увек да причам о разводу као свом искуству, али о том човеку заиста нема потребе. Обоје смо наставили свој живот - закључила је Весна.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".