- Нисам га погледао, али верујем да је филм добро прошао и продуценти су хтели наставке и ја сам био вољан да наставим са снимањем... Када знате лик боље од писаца, тада треба да будете прави лик и да додате своје речи. Веровао сам у лик у потпуности - рекао је Деп на суђењу.

Исто тако, Џони је одбацио могућност да поново глуми у "Пиратима са Кариба".

У току унакрсног испитивања, адвокат Хердове, Бен Ротенборн, осврнуо се на исказ глумца када је поменуо да више не жели да ради у "Пиратима 6" чак и ако му је то поново понуђено.

- Чињеница је, господине Деп, да вам Дизни дође са 300 милиона долара и милион алпака, ништа на овом свету вас не би десило да се вратите и радите са Дизнијем на филму 'Пирати са Кариба'? Тачно?- питао је Ротенборн.

- То је тачно, господине Ротенборн - рекао је Џони Деп.

Чак и након што је Дизни уклонио Депа из франшизе, ипак је приказан његов лик у тематским парковима широм света.

- Нису уклонили мој лик. Нису престали да продају лутке капетана Џека Спероуа. Нису престали ништа да продају -  рекао је Деп.

Фото: Профимедиа

 

 

За време суђења, Џони Деп је описао како је створио лик Џека Спероуа.

- Дизни ми је понудио филм који се звао "Хидалго", који говори о човеку, коњу, пустињи. Прочитао сам сценарио и мислио сам да није за мене. Али сам хтео да имам састанак са људима из Дизнија јер сам у том тренутку имао ћерку од 3 године и 3 године сам само гледао цртане филмове, од Текса Ејверија до Душка Дугоушка. То је све што сам гледао са мојом малом девојчицом. Добио сам сценарио "Пирата" и некако сам у свом уму видео шансу да "помешам" ликове из цртаних филмова - рекао је глумац и наставио:

- На пример, Пери Којоту падне камен на главу и он је скроз поломљен, али у следећој сцени има само мали завој на глави. И онда сам почео да размишљам о параметрима ликова из цртаних филмова који су ми били доступни. Никада нико није постављао питање, било да је реч о особи од 5 или 95 година. Сви кажу: "Наравно да је Пера Којот још увек жив." Покушао сам да уградим те идеје у лик Џека Спероуа... Цртани ликови могу да се извуку из ситуације где ми (људи) не можемо. Капетан Џек Спероу је могао да ради ствари које ја никада не бих могао да урадим. Он би могао да каже ствари које ја не бих могао. Хтео сам да направим лик који би могли да прихвате особе од 5, 45, 65 или 85 година. Као што је лик Душка Дугоушка... Лик капетана Џека Спероуа је био као тип сваштаре који би махао без мајице и био херој. Ја сам имао другачије идеје за лик, тако да сам уградио моје идеје у лик и вратио тај лик у живот - рекао је Џони Деп.