Деп је тужио бившу супругу за клевету због чланка из 2018. године, а који је написала за Washington Post. У њему је писала о наводном породичном злостављању. Херд тужи Депа и тражи 100 милиона долара, наводећи да ју је омаловажио кад ју је оптужио да лаже.

Након сведочења људи из њиховог окружења, глумац је јуче пред судом изнео своју страну приче када је у питању његов турбулентан однос с Амбер Херд.

Фото: Профимедиа

 

Џони је проговорио и о свом одрастању, рекавши да га је његова мајка Бети Су Палмер, која је преминула 2016. године, редовно злостављала. Међутим, тврди да је много научио од својих родитеља, поготово о одгоју деце.

- Када је моја девојка Ванеса Парадис затруднела, тачно сам знао како одгајати децу, што је било потпуно супротно од онога што су моји родитељи радили. Никада немојте повисити глас пред својом децом, никада. Или вриштати реч "не". Никада својој деци нисам желео да кажем "не". Желео сам да им покажем да постоје опције - рекао је тада.

Такође је споменуо вербално злостављање, прозивке и малтретирање које је доживео од своје мајке, коју је описао као врло непредвидиву.

Фото: Профимедиа

 

- Искористила је сваку прилику да буде окрутна према мени колико год може да буде - рекао је глумац.

Нервозно се насмејао док се присећао како је на њега бацила пепељару која га је ударила у главу, како га је гађала ципелама на високу пету, телефоном, "шта год јој се тада нашло при руци".

- У нашој кући никада нисмо имали неку врсту сигурности или заштите, једино што смо требали да урадимо, било је држати се подаље од ње. Кад би се она разбеснела, неког би дохватила, а то бих најчешће био ја. Физичко насиље, физичко злостављање. То је била константа. Сви смо били помало шокирани. Кад би прошла поред нас, аутоматски бисмо покушали да се заштитимо јер нисмо знали шта ће се следеће догодити - присетио се Деп и испричао како је његова мајка њему и његовој браћи и сестрама давала окрутна имена. Његову сестру, чије је право име Кристи, намјерно је звала Вајолет јер се тако звала мајка његовог оца, коју је Депова мајка презирала.

Фото: Профимедиа

 

- Моја мајка је презирала родитеље мог оца. Бака се звала Вајолет, па је моја мајка сестри говорила: "Дођи овамо, Вајолет, уђи овамо, Вајолет". Моја сестра Кристи врло је добро знала да је то психолошко и емоционално малтретирање, али је морала то да прихвати. Једноставно морате прихватити ту бол - испричао је Деп.

Он је тад имао лењо око, па је у једној фази живота морао да ставља фластер преко свог здравог ока како би покушао да ојача ово друго. Мајка га је због тога називала погрдним именима како би га понизила.

- Психолошко злостављање било је готово горе од премлаћивања. Премлаћивање је само физичка бол, а с њом научите да се носите, прихватите је. Али психичко и емоционално злостављање је оно што нас је уништавало - признао је.

Фото: Профимедиа

 

За свог оца, Џона Кристофера Депа, рекао је да је био љубазан, стоички човек који никада није изгубио живце или напао Бети Су, све до једног дана када је Депу било 15 година, а он је тада отишао и више се није вратио.

- Нисам схватио кад је мој отац отишао. Једног јутра је отишао на посао, спаковао ствари у аутомобил и отишао. Мама је дошла кући с посла сатима касније, око 15.30 сати. Ушла је у кућу, застала, погледала око себе и нешто је осетила. Рекла нам је: "Ваш татица је отишао. Отишао је, отишао је". Затим је отрчала у њихову спаваћу собу, погледала у ормар, отворила врата и видела да његове одеће и ствари више нема. Била је узрујана. Узео сам њен аутомобил и одвезао се до татиног посла. Имао сам 15 година и дошао сам пред њега и рекао му: "Слушај, чини се да је неко украо сву твоју одећу". Он ми је одговорио: "Да, завршио сам. Не могу више. Не могу више тако да живим. Сада си ти главни мушкарац у кући..." Те ми његове речи нису баш најбоље селе. Нисам био спреман да чујем те речи - испричао је Деп на суду.

Фото: Профимедиа

 

Његова мајка је након тога патила од врло тешке, тешке депресије.

- Једног поподнева сам заспао и када сам се пробудио, ушао сам у дневну собу и видео своју мајку како готово успорено пузи. Знао сам да нешто није у реду. Из уста су јој потекле бале. Улазна врата су се отворила, мој ујак и два болничара су ушли и бацили је на носила, те је одвезли у болницу на испирање желуца. Прогутала је мноштво таблета и покушала да почини самоубиство - рекао је славни глумац.

- Она је била врло снажна жена, али кад је изашла из те болнице, патила је од толико дубоке депресије, да је живела на каучу и спала на отприлике 30 килограма. Те слике су ми се вртеле у глави. Сматрао сам да је мој отац отишао на кукавички начин. Био сам дубоко узнемирен због тога - признао је Деп, преноси Daily Mail. 

(Јутарњи.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".