Сада можете да пробате и фарбана на пари. Добићете прошарана јаја која су елегнатна и која ће употпунити сваку свечану трпезу. 

Састојци:

јаја
црвена, плава, зелена и љубичаста боја (по 2 од сваке)
алкохолно сирће (отприлике једна чаша)
лимена цедиљка са рупицама

Фото: Профимедиа

 

 

Припрема:

Кувајте јаја неких 4 минуте, па охладите. У шерпу сипајте воду и ставите цедиљку преко. Вода не сме да додирује цедиљку. Поређајте јаја, а одозго прстима испрскајте сирће. Ставите на шпорет да се вода полако загрева и на свако јаје сипајте по мало од сваке боје. Ако јаја почну да се суше, испрскајте још мало сирћета. Поклопите и оставите око 10-15 минута да пара ишара јаја. На крају их премажите са мало уља. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".