Sada možete da probate i farbana na pari. Dobićete prošarana jaja koja su elegnatna i koja će upotpuniti svaku svečanu trpezu. 

Sastojci:

jaja
crvena, plava, zelena i ljubičasta boja (po 2 od svake)
alkoholno sirće (otprilike jedna čaša)
limena cediljka sa rupicama

Foto: Profimedia

 

 

Priprema:

Kuvajte jaja nekih 4 minute, pa ohladite. U šerpu sipajte vodu i stavite cediljku preko. Voda ne sme da dodiruje cediljku. Poređajte jaja, a odozgo prstima isprskajte sirće. Stavite na šporet da se voda polako zagreva i na svako jaje sipajte po malo od svake boje. Ako jaja počnu da se suše, isprskajte još malo sirćeta. Poklopite i ostavite oko 10-15 minuta da para išara jaja. Na kraju ih premažite sa malo ulja. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".